24 Maart 2022

Poolse dominicanen vragen hulp voor Oekraïne

Ga naar overzicht

Deel op:

e dominicanen in Oekraïne vormen een vicariaat van Polen. De broeders in Polen hebben een speciale website gebouwd, die in meerdere talen mensen uitnodigt om geld, goederen of gebed bij te dragen

’24 Februari 2022 is een datum die voor altijd herinnerd zal worden’, schrijft de Poolse provinciaal Łukasz Wiśniewski op de website helpukraine.dominikanie.pl. ‘Op die dag vielen Russische troepen Oekraïne aan. Het land van onze buren wordt bestuurd met het bloed van onschuldige mensen die hun familieleden en al hun bezittingen hebben verloren. De invasie van het kwaad en immens lijden ontmoette echter de ongelooflijke kracht van het goede en de moed van vele duizenden mensen.’

‘De dominicaanse familie neemt, ook vanaf het allereerste begin, actief deel aan het brengen van spirituele, vrijwillige en materiële hulp, zowel in Oekraïne als in Polen. Namens de Poolse dominicanen vraag ik jullie allemaal om deel te nemen aan dit offensief van barmhartigheid.

Samen zijn we in staat onrecht het hoofd te bieden, de levens van velen te redden, hun waardigheid te herstellen en vrede tot stand te brengen. Vandaag weerklinken de woorden van Jezus met uitzonderlijke kracht: ‘Wat je ook deed voor een van de minste van deze broeders van mij, deed je voor mij”. (Mt 25:40).’

De Poolse broeders worden al ondersteund vanuit het provincialaat en de communiteit van Rotterdam. De kerkgemeenschap van de Dominicanenkerk Zwolle ondersteunt het dominicaanse project in Fastiv, Oekraïne.

Zie https://helpukraine.dominikanie.pl/

https://helpukraine.dominikanie.pl/

Eerder verschenen

12 maart 2022
Leestijd 2 min

Vluchtelingen in klooster Zwolle

Lees meer