04 Maart 2022

Opnieuw beginnen 3

Ga naar overzicht

Deel op:

aarom vasten na twee jaren van gedoe rond elke ontmoeting, elke blijk van nabijheid?

Lees het evangelie van vandaag

Het is nogal een vraag: Waarom vasten na twee jaren van gedoe rond elke ontmoeting, elke blijk van nabijheid? Ik heb me soms suf gepiekerd. En nu we aan het begin van de Vasten die vrijheid terugkrijgen, walsen in een Europees buurland tanks de vrijheid om zeep.

Tijd voor M&M. Niet die mierzoete snoepjes. Die troost past me nu niet.

M&M betekent voor mij Mentaal Minderen. Want, bij alle gepieker, alle meningen word ik niet wijzer, maar ervaar ik steeds minder Zijn Aanwezigheid. Het voelt nu alsof de bruidegom is weggenomen. Volgens het evangelie van deze dag, is dat de tijd voor Vasten.

Kan dat: opnieuw beginnen met een hoofd dat minder vol is? Laat Hij zich daarmee vinden? Mentaal minderen. Dat ik de kakofonie aan meningen leer loslaten en klaar kan staan voor wat nu nodig is. Dat er in de stilte van mijn ziel weer ruimte wordt geschapen, waar Hij kan opstaan.

Wat is vasten voor u, in deze tijd?

Jacqueline Huizinga, lekendominicaan

Eerder verschenen