30 Maart 2022

Opnieuw beginnen 25

Ga naar overzicht

Deel op:

Hoe meer ik de stilte in mezelf tot heer en meester maak, hoe minder brokken ik maak.’

Lees het evangelie van vandaag

Ik wil leven. Oprecht leven. En ik merk telkens hetzelfde: hoe meer ik mijn ego de leiding laat nemen, hoe meer het fout gaat. En hoe meer ik de stilte in mezelf tot heer en meester maak, hoe soepeler alles loopt en hoe minder brokken ik maak.

Jezus noemde die stilte in zichzelf zijn Vader, God de Vader. Hij was zó doordrongen van die stilte, van die Godsverbondenheid, dat Hij God werd. En toch blijft Hij beseffen dat Hij niet met zijn Vader samenvalt:

‘Niet door mijn eigen wil laat ik me leiden, maar alleen door de wil van Hem die Mij gezonden heeft. (Joh 5, 30b)’

Wanneer wij zien hoe in zoveel oorlogen, veraf en dichtbij, schoonheid en leven kapot wordt gemaakt, dan wordt het ontzettend moeilijk om te blijven luisteren naar de stille, fluisterende, zachte wind die in ons waait en ons slechts één woord toefluistert: ‘Vrede’.

Kris Oelbrandt, bewoner en medewerker Dominicanenklooster Zwolle