23 Maart 2022

Opnieuw beginnen 19

Ga naar overzicht

Deel op:

Hoe moet ik, Jezus achterna, handelen?’

Lees het evangelie van vandaag

Kijken naar de toekomst is niet altijd gemakkelijk. De huidige tijd vraagt al voldoende. Wat moet ik nu doen? Wat moet er door mij gebeuren? Waar moet ik me op richten?

Jezus brengt naar voren, dat hij niet gekomen is om de wet en de profeten af te schaffen. Hij wil alles tot vervulling brengen. En zo heeft hij ook gedaan. Hij bracht alles tot in zijn uiterste consequenties. Niet alleen niet doden, maar ook niet iemand verketteren. Niet alleen geen eten breken, maar zelfs helemaal niet zweren. Niet alleen niet echtbreken, maar zelfs niet begerig naar een ander kijken.

Hoe moet ik, Jezus achterna, handelen? Ook ik ben geroepen om trouw te zijn aan wat er van mij verwacht wordt. Hopelijk ben ik bereid anderen te vergeven. Hopelijk ben ik in staat om anderen te bemoedigen. Hopelijk ben ik bereid al wat ik heb met anderen te delen.

Zo mag ook ik met hem de toekomst tegemoet gaan.

Ben Vocking, dominicaan

Eerder verschenen

27 februari 2022
Leestijd 2 min

Opnieuw beginnen 0

Lees meer