18 Maart 2022

Opnieuw beginnen 15

Ga naar overzicht

Deel op:

Als we werkelijk opnieuw willen beginnen, zullen we moeten delen met hen die erom vragen.’

Lees het evangelie van vandaag

In crisissituaties blijkt altijd weer dat de gevolgen het grootst en het zwaarst zijn voor de meest kwetsbaren. Corona heeft hard toegeslagen in landen waar gebrekkige gezondheidszorg is. Vaak weten we werkelijk nog niet eens hoe hard. In de rijke landen heeft haast iedereen de mogelijkheid gehad zich te laten vaccineren. In vele landen in Azië en Afrika was dat minimaal. Toen hier geboosterd werd, wachtten velen wereldwijd nog op hun 1e vaccinatie.

Ik heb me vaak verbaasd over de urgentie om iedereen hier zo snel mogelijk te vaccineren, terwijl de afspraken over het doneren van vaccinaties aan armere landen, wereldwijd niet werden nagekomen.

‘Wij hebben een omheining om onze wijngaard gezet en de opbrengst wordt niet gedeeld.’

Als we werkelijk opnieuw willen beginnen en mee willen bouwen aan het koninkrijk Gods, zullen we de poorten van onze wijngaard open moeten zetten en de vruchten van de wijngaard moeten delen met hen die erom vragen.

De volgenden staan al voor onze poort.

Roy Clermons, lekendominicaan

Eerder verschenen