17 Maart 2022

Opnieuw beginnen 14

Ga naar overzicht

Deel op:

Daar zit die man, die in de hemel smacht naar een druppel water.’

Lees het evangelie van vandaag

Afgelopen maand was ik in de kapel van Huissen. Bij ons gebed voor vrede voor de wereld en de Oekraïne in het bijzonder, keek ik op naar het raam, boven de ingang van de kapel. De figuur onderin viel me het meest op. ‘Daar zit die man, die in de hemel smacht naar een druppel water’, dacht ik. Die druppel water: smachten naar liefde, naar vrede, naar gerechtigheid. En dat, nadat hij tot de ontdekking kwam dat alle macht, geld en sociale status niets uitmaakt voor God.

huissen-raam-rozet-maria-middelares

Een tekst uit mijn koorverleden komt in me op:

Wie zal ons nu nog redden, uit deze slavernij
Een vaag en vluchtig leven gaat aan onszelf voorbij

Maar waar ik ga en waar ik sta,
Ben JIJ mijn Lieve Licht:
In de nacht, als duisternis om mij heen zal zijn
om mij heen zal zijn….

Doe ons open, keer ons om, maak ons mensen van UW naam en vrede

Moge het zo zijn.

Hanneke Beemer, lekendominicaan

Eerder verschenen