16 Maart 2022

Opnieuw beginnen 13

Ga naar overzicht

Deel op:

Mikel is 19 en is deze zomer met ruzie vertrokken bij zijn vader.’

Lees het evangelie van vandaag

Gisteren stapte ik binnen bij Mikel. Hij is 19 en deze zomer met ruzie vertrokken bij zijn vader. Zijn vader had hem aangegeven voor gestolen waar. Even woonde hij bij zijn moeder, maar ook daar was ruzie. Nu woont hij bij zijn vriendin.

Mikel appte zijn vader en zijn vader belt net als ik daar ben. Na het gesprek vertelt Mikel dat hij heeft voorgesteld hem morgenavond te zien. Misschien kunnen ze ook weer gaan samenwerken.

Ik merk dat ik er geroerd door ben, en blijf daar even bij. Wellicht door de situatie in de Oekraïne grijpt het me meer aan. Het geweld, de oorlog, de slachtoffers. Ik verlang naar dat het goed komt, dat het goed is tussen mensen.

In het evangelie van vandaag spreekt Jezus tot zijn leerlingen: ‘Gij weet, dat de heersers der volkeren hen met ijzeren vuist regeren en dat de groten misbruik maken van hun macht over hen. Dit mag bij u niet het geval zijn; wie onder u groot wil worden, moet dienaar van u zijn’.

Je boosheid opzij kunnen zetten en een eerste stap zetten. Naar misschien wel een nieuw begin.

Suzanna Louwerse, lekendominicaan

Eerder verschenen