09 Maart 2022

Klooster Huissen zoekt vrijwilligers voor moestuin

Ga naar overzicht

Deel op:

et Klooster Huissen had al een 100% vegetarische keuken. Nu begint het bezinningscentrum ook een eigen moestuin, die deels met vrijwilligers wordt gedreven.

Dit voorjaar gaat het klooster van start met een groentetuin waar groenten verbouwd worden voor de maaltijden van de gasten.

Het klooster voert al een tijd een vegetarische keuken, om een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van onze planeet. ‘Nu willen we een stap verder gaan met het telen van onze eigen biologisch geteelde en onbespoten groenten’, meldt het centrum op Facebook.

‘Daarmee beperken we opslag, vervoer en verpakking, leveren we een beter en gezonder product en kunnen we bijdragen aan een betere omgang met de aarde.’

20180520_Huissen_Dominicanen_53_RamonMangold

Het centrum heeft een stuk grond beschikbaar gekregen op zo’n 2 km afstand van het klooster en werft nu vrijwilligers die willen helpen in de groentetuin. Gezocht zijn vooral mensen die zich willen committeren aan een vaste wekelijkse bijdrage van minimaal twee dagdelen per week. De vaste bezetting wordt aangevuld met mensen die zo nu en dan komen helpen.

Heb je zin om regelmatig of juist zo nu en dan in de tuin te komen werken? Meld je dan aan via tuin@kloosterhuissen.nl. Laat je direct in je mail even weten of je regelmatig wilt helpen of zo nu en dan?

Eerder verschenen