09 Februari 2022

Podcast: de Herbergiers

Ga naar overzicht

Deel op:

n deze nieuwe tweewekelijkse podcast bespreken 'de Herbergiers’, vrienden Herwin Horst en dominicaan Stefan Ansinger, hun passie en liefde voor de waarheid en schoonheid van het katholieke geloof.

‘De herbergiers’, tekening van de website.

In de eerste aflevering van de podcast de Herbergiers stellen Herwin en Stefan zichzelf voor en introduceren ze het eerste thema: het Onzevader. Wat is dit voor een gebed en waarom is dit gebed het belangrijkste christelijke gebed? De volgende tien afleveringen willen zij reflecteren op de verschillende onderdelen van het Onzevader.

Stefan Ansinger (1994) is student-broeder in het Zwitserse Fribourg. Daar startte hij al eerder een samenwerking op, met een medebroeder maakt hij OPChant, dat gewijd is aan de dominicaanse gregoriaanse traditie.

Met vriend Herwin Horst, die katholiek geworden is, verdiept hij zich in deze podcast in de inhoud van het geloof, aan de hand van teksten uit de traditie. ‘Deze teksten helpen ons geloof in het dagelijks leven intensiever en dieper te beleven. Het zijn geen dode teksten maar getuigenissen die ons op onze beurt kunnen helpen in onze zoektocht naar waarheid en geluk in dit leven’, schrijven ze op de website deherbergiers.nl.

De naam van de podcast verwijst naar het oerverhaal uit de orde der predikers, de ontmoeting van Dominicus met een herbergier met kathaarse sympathieën, met wie de heilige stichter van de orde een nacht lang in gesprek ging. Een gesprek dat beiden veranderde.

De podcast is te beluisteren via de site en via diverse podcastkanalen. Ook is het mogelijk donateur te worden.

Eerder verschenen

15 februari 2020
Leestijd 1 min

Br. Stefan over het succes van OPChant

Lees meer