27 Februari 2022

Opnieuw beginnen 0

Ga naar overzicht

Deel op:

u de samenleving  eindelijk weer open gaat, nu we opnieuw beginnen, begint een nieuwe veertigdagentijd.

En Jezus wist het zeker. Hij liep van Nazareth naar Johannes de Doper bij de rivier. Hij wilde opnieuw beginnen.

En Mozes en het volk wisten het zeker. Ze braken los uit Egypte, waar ze slavenwerk deden. Door de zee gingen ze, op weg naar het beloofde land! Ze wilden opnieuw beginnen.

Maar het volk dwaalde veertig jaar door de woestijn en Jezus veertig dagen. Een eindeloos niemandsland van twijfels, conflict, volhouden, uitzuiveren.

Voor ons begon twee jaar geleden de coronatijd. Nu de samenleving  eindelijk weer open gaat, nu we opnieuw beginnen, begint een nieuwe veertigdagentijd. We gaan opnieuw op weg naar Pasen, de belofte van leven dwars door de dood heen.

Nemen we de draad van ons oude leven weer op? Of zien we het als een kans om opnieuw te beginnen? Wat laten we los? Wat nemen we mee? Wat hebben we geleerd over wat echt belangrijk is?

Met die vragen in het achterhoofd lezen leden van de dominicaanse familie in Nederland het evangelie van de dag en geven er een korte mijmering bij.

Elke dag op onze website en in je mailbox. Heb je je al ingeschreven? Misschien ken je nog anderen die het fijn vinden om samen op reis te gaan, om opnieuw te beginnen. Stuur dit bericht dan door.

Arjan Broers, redacteur dominicanen.nl

Eerder verschenen