02 Februari 2022

Dominicaan doodgestoken in Vietnam

Ga naar overzicht

Deel op:

p 29 januari is in op een missiepost in de buurt van de Vietnamese stad Kon Tum de 41-jarige dominicaan Jozef Tran Ngoc Thanh vermoord door een verward persoon.

Jozef Tran Ngoc Thanh (1981-2022)

Broeder Trần Ngọc Thanh had biecht gehoord na de avondmis toen een man hem aanviel met een mes. De man verwondde daarna ook een student-broeder die hem probeerde tegen te houden. Daarna kon de dader, die naar verluid verslaafd en verward is, door parochianen worden overmeesterd overgedragen aan de politie.

Het incident gebeurde in de missiepost van Dak Mot, op 65 kilometer ten noordwesten van Kon Tum. Br. Jozef Trần Ngọc Thanh, geboren in 1981 in Ho Chi Minh-stad, was sinds 2010 dominicaan en sinds 2018 priester. Hij was nog maar kort aangesteld in de geloofsgemeenschap.

Zondag was er een rouwdienst in het klooster van de dominicanen en maandag vonden zijn uitvaart en begrafenis plaats. De wereldwijde dominicaanse familie is om gebed gevraagd.

Vietnam, waar katholieken een minderheid vormen, heeft een grote dominicaanse presentie in broeders, zusters en leken. In 2019 werd het generaal kapittel van de broeders er gehouden.

Eerder verschenen