08 Januari 2022

'Synodale proces heeft inbreng vrouwen hard nodig'

Ga naar overzicht

Deel op:

Zij heeft een verhaal’, een initiatief van het Netwerk Katholieke Vrouwen, nodigt vrouwen uit om een bijdrage te leveren aan het synodaal proces dat paus Franciscus is begonnen.

Dat schrijft dominicanes Holkje van der Veer in Katholiek Nieuwsblad.

Holkje van der Veer o.p.

‘Het Netwerk Katholieke Vrouwen hoopt dat veel vrouwen zullen reageren: de vrouwen die bezig zijn met de liturgie en bijvoorbeeld met de bloemen; de vrouwen die zorgen voor kwetsbare mensen in hun omgeving; de vrouwen die zich bezighouden met armoedebestrijding, milieubehoud of de opvang van vluchtelingen; de vrouwen die vanuit hun geloof een bijdrage leveren aan het katholiek sociaal handelen in hun dagelijkse werkzaamheden.

In de afgelopen decennia zijn echter vele vrouwen, om wat voor reden dan ook, op afstand van de Kerk komen te staan. Met dit initiatief willen wij ook hen uitnodigen om de vragenlijst in te vullen. De stem van deze vrouwen willen wij graag horen.

Ook vrouwen uit andere kerken of religies zijn uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. De Kerk, zo geloven wij, kan immers het beste gedijen wanneer de inbreng van alle vrouwen gehoord, gezien en versterkt wordt.’

Lees hier de hele bijdrage in het KN.

Meer weten? Zie de website Netwerk Katholieke Vrouwen.

Eerder verschenen

29 december 2021
Leestijd 2 min

Webinar over de synodale kerk

Lees meer