15 Januari 2022

Livestream promotie Stefan Mangnus

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicaan Stefan Mangnus promoveert op maandag 17 januari aan Tilburg University op een studie over Thomas’ uitleg van het Johannes-evangelie. De livestream begint om 13.30u.

Aan het begin van de promotieplechtigheid presenteert Stefan zijn onderzoek in het Nederlands, de verdediging gebeurt in het Engels.

De livestream is hier te vinden.

Stefan deed onderzoek naar het commentaar dat zijn middeleeuwse medebroeder Thomas van Aquino schreef op het evangelie van Johannes. Hij onderzocht hoe Thomas het evangelie indeelt, wat dat betekent voor zijn interpretatie van het evangelie, en hoe hij daarin verschilt van en overeenkomt met Albertus de Grote, zijn dominicaanse leermeester, en met Bonaventura, zijn directe franciscaanse collega in Parijs.

Na de promotie maakt Stefan een ‘Thomastournee’ langs dominicaanse plekken: namiddagen van lezing, ontmoeting, gebed en een gezamenlijke maaltijd in Amsterdam, Huissen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Binnenkort kunt u op deze website lezen hoe u zich kunt opgeven. De data staan al in het bericht hieronder.

Eerder verschenen