12 Januari 2022

Individuele kloosterdagen in Huissen

Ga naar overzicht

Deel op:

et klooster van Huissen is gesloten omdat er geen programma’s kunnen zijn. Maar in overleg met overheden is er nu gelegenheid voor individuele retraite.

Dat het centrum voor bezinning, bezieling en beweging weer dicht moet, in een tijd waarin er juist enorm veel behoefte is aan rust, inspiratie en ontmoeting, leidde tot dit aanbod, zo lang de huidige coronaregels gelden.

Je volgt het dagritme met vieringen in de kapel. Elke dag ontvang je een meditatieve tekst en een online overdenking over een bepaald thema en links naar meditaties die passen in je dagritme. Ook is er elke dag gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van het klooster. Daarnaast zijn er in diverse stilteruimtes meditaties te beluisteren. Verder kun je lezen, studeren en wandelen, alleen of met één andere gast.

Je bent van harte welkom en verblijft dan op je eigen slaapkamer waar je kunt lezen en studeren. Elke dag kun je deelnemen aan de vier bijeenkomsten in de kapel; de lauden, middagviering, de vespers en een afsluitende bijeenkomst in de kapel. Het klooster verzorgt drie dagelijkse maaltijden, die op je kamer moeten worden genuttigd.

Eerder verschenen