06 Januari 2022

Egbert Modderman schildert een Dominicus

Ga naar overzicht

Deel op:

e jonge kunstschilder Egbert Modderman werkt aan een interpretatie van Dominicus. Dat vertelt hij aan hoogleraar theologie en lekendominicaan Stephan van Erp in het tweede filmpje van 'Leven in volheid’.

Klik voor het filmpje en een artikel over deze ontmoeting.

Egbert Modderman (1989) heeft in ‘zijn’ Groningen iets unieks opgebouwd. In de grote Martinikerk hangen zijn interpretaties van Sint Martinus van Tours en van de werken van barmhartigheid. Zijn schilderijen worden in binnen- en buitenland verkocht.

Stephan van Erp (1966), hoogleraar theologie in Leuven en lekendominicaan, vroeg hem om mee te doen aan het project Leven in volheid, vernoemd naar het pas verschenen boek van Timothy Radcliffe. Twaalf mensen van de verbeelding, zes predikers en zes kunstenaars, spreken elkaar over een thema uit het boek en geven hun indrukken terug.

In het hoofdstuk over het leven in je lichaam staat een zin die Egbert Modderman trof: ‘In een werkelijk humane samenleving ontmoeten mensen elkaars ogen’.

De gesprekken tussen de protestants gevormde kunstenaar en de katholieke theoloog mondden uit in de uitnodiging aan Modderman om een Sint Dominicus te schilderen. De schets en meer informatie zijn te zien op www.leven-in-volheid.nl.

Eerder verschenen

18 december 2021
Leestijd 2 min

Leven in volheid – kijk nu!

Lees meer