02 Januari 2022

'Bemin - en raak gewond'

Ga naar overzicht

Deel op:

In de gang van mijn huis staat een groot Christusbeeld. Zijn handen zijn gehavend. Daardoor zou je bijna niet zien dat het hart ook gehavend is: het ligt aan de buitenkant, zichtbaar, en er is een snee in te zien en een druppel bloed.’ Radiominiatuur van Arjan Broers.

‘Mijn oom ging dood. Hij had een leven lang pijn aan een afgezet been. Soms was het zo erg dat hij weken aan de morfine zat. “Vreselijk”, zei hij dan, langzaam pratend door de drugs. “Ik voel geen pijn nu, maar ik voel helemaal niks meer. Dat is de hel”.’

Radiominiatuur van redacteur van deze website Arjan Broers uit Zin in Weekend (Radio 5), op nieuwjaarsdag 2022.

Elke zaterdag besluit iemand uit de dominicaanse familie de uitzending van Zin in Weekend, Radio 5, rond 19.55u.