24 November 2021

Zwolse broeders prediken eenvoud op Black Friarday

Ga naar overzicht

Deel op:

estien mensen deden in Zwolle een jaar lang mee met een onderzoek naar de waarde van eenvoud. In de aanloop naar koopfestijn Black Friday maakte Trouw een uitgebreide reportage.

Klik om het artikel te lezen.

‘Het begon als een woordgrap. Programmamaker Elsa Eikema ontdekte dat Dominicaner broeders ook bekend staan als black friars. Gelinkt aan het besef dat deze broeders de gelofte van eenvoud afleggen, ontstond tijdens de afwas het idee op Black Friday ‘een feest van de eenvoud’ aan te bieden, Black Friarday. “Niet om zuur te doen, maar als beschikbaar alternatief.”

Daaruit ontstond een Groep van Eenvoud van zestien personen die een jaar lang maandelijks de eenvoud overdenken, van de mindset tot het praktische aspect – kleding, voedsel, vrije tijd en technologie. Vanwege corona moest dat creatief: via Zoom of wandelend in de stromende regen. Jong, oud, gelovig, niet-gelovig, verschillend in sociale achtergrond.

Vanavond lopen zij, terugblikkend op de cursus en vooruitlopend op Black Friarday, aanstaande vrijdag, opnieuw de route om te ontdekken wat het jaar met hen deed.’

Lees hier de hele rijk geïllustreerde reportage van Pauline Weseman in Trouw.

Eerder verschenen

11 november 2021
Leestijd 2 min

‘Black Friarday’ in Zwolle

Lees meer