19 November 2021

Jubileumnummer 70 jaar Dominicuskerk Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

et tijdschrift 'Gesprek’ maakte een jubileumnummer bij 70 jaar Dominicuskerk Utrecht, met verhalen en foto’s.

Klik om het tijdschrift ‘Gesprek’ te lezen.

Op 21 november viert de gemeenschap dat de kerk 70 jaar geleden werd ingewijd door Mgr. Alfrink. Om 10.00 uur is er een eucharistieviering waarin dominicanen René Dinklo, provinciaal, en Jozef Essing, oud-moderator, voorgaan.

Het tijdschrift ‘Gesprek’ pakt uit met een jubileumnummer dat ook digitaal te lezen is.

Jubileumexpositie

In de kerk is een prachtige tentoonstelling over vier Utrechtse kunstenaars die objecten hebben ontworpen voor de Dominicuskerk: Lambert Simon, Harry de Groot, de Gebr. Van Roosmalen en Stef Uiterwaal (Mariabeeld). Ook de Mariakazuifel ontworpen door Wim van Woerkom is te zien.

Deze oude kunstwerken worden afgewisseld met werk van moderne kunstenaars uit de omgeving van de Dominicuskerk: Fieke de Roij, Rob Meijer, Mr. Avenue, Minke van der Vlerk en Leonieke Rammelt. Ook is een bijzonder ruimtelijk kunstwerk te zien dat Rob Meijer en Mr. Avenue speciaal voor de kerk hebben ontworpen. Kom kijken en laat u verrassen!

De tentoonstelling is tot zondag 28 november dagelijks te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Eerder verschenen

02 november 2021
Leestijd 1 min

Expositie bij 70 jaar Dominicuskerk

Lees meer