25 November 2021

Living Apart Together in Catharinahof

Ga naar overzicht

Deel op:

eertig jaar geleden bouwden de dominicanessen van Neerbosch een appartementencomplex voor zusters. Na veertig jaar is Catharinahof een gemengde en levendige woongemeenschap met religie als bindende factor. Een reportage uit de Gelderlander.

Catharinahof bevat 85 zelfstandige appartementen. Verder een restaurant waar elke dag een koffie-uurtje is en om 12.00 uur een warme maaltijd. Ongeveer veertig bewoners eten bijna elke dag mee. Anderen koken zelf en schuiven aan bij feestdagen.

Er is een huiskamer waar bijvoorbeeld lees- en handwerkgroepen bij elkaar komen. De inpandige kapel is voor bijzondere gelegenheden, de dagelijkse gebedsmomenten zijn in de kapel van het naastgelegen zorgcentrum Huize Rosa. Maar bidden is niet verplicht. ‘Het is hier Living Apart Together’, zegt pater augustijn Joost Koopmans (77). ‘We laten elkaar vrij.’

Lees hier de reportage van de Gelderlander.