15 November 2021

Lezing zr. Marga over dominicaanse spiritualiteit

Ga naar overzicht

Deel op:

p woensdagmiddag 24 november spreekt dominicanes Marga Zwiggelaar een 'TBI-lecture’ over dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging.

DE LEZING IS VIA ZOOM, GRAAG AANVRAGEN VIA DE LINK ONDERAAN.

Marga Zwiggelaar o.p.

Het is dit jaar 800 jaar geleden dat H. Dominicus Guzman overleed in Bologna. In 1206 was hij tot het inzicht gekomen dat alleen gedegen kennis van het Evangelie en een eenvoudige levensstijl in broederschap heilzaam kon zijn om de kerk in crisis weer te herstellen. In 1215 werd de gemeenschap die rond hem was ontstaan erkend door het Vaticaan: de Orde der Predikers was een feit.

Nu, 800 jaar later, zijn er over heel de wereld dominicanen en dominicanessen te vinden. Nog steeds putten zij uit de pijlers die door Dominicus al werden geformuleerd: gemeenschap, gebed, studie en verkondiging. Dit leverde en levert een bont gezelschap op van mannen en vrouwen die zich – hoe verschillend ook – identificeren als Dominicaans.

Wat maakt een dominicaan een dominicaan?

In deze inleiding zal zr. Marga Zwiggelaar OP haar licht werpen op de dominicaanse spiritualiteit en hoe deze spiritualiteit tegenwoordig vorm krijgt in de religieuze praktijk.

Deze TBI Lecture is er één van vier lezingen. U kunt zich ook alvast voor de andere lectures aanmelden.

Praktisch
Datum en Tijdstip: Woensdag 24 november 15.30-17.00 uur
Locatie: EOS N 01.180 (Elinor Ostrom Gebouw. Heyendaalseweg 141 6525 AJ Nijmegen)
Kosten: De Lectures zijn gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden: kan via deze link
Bij deze activiteit kan gevraagd worden om de Coronacheck-app, een herstelbewijs of een negatief testbewijs en bijbehorend identiteitsbewijs.

De lezingen worden ook opgenomen, zodat ze later terug te kijken zijn.

Eerder verschenen

29 oktober 2020
Leestijd 4 min

‘Jij zet mijn voeten in de ruimte’

Lees meer