14 November 2021

Het evangelie van 'zero waste'

Ga naar overzicht

Deel op:

agblad Trouw maakte een uitgebreide reportage over dominicaan en landbouwpionier Godfrey Nzamujo. Een man van goed nieuws. 'Als ik in het lab bezig ben, dan ontmoet ik Hem.’

Klik om het artikel te lezen.

‘Uitgedost met grote, groene kaplaarzen, een winterjas en handschoenen stapt de dominicaner broeder en landbouwpionier Godfrey Nzamujo (1950) door de Zwolse Stadslanderijen. Het is hier een stuk kouder dan in het Afrikaanse Benin, waar hij een zero-waste boerderij runt en een nieuwe generatie jonge boeren opleidt.

De kou belet hem niet om met een grote glimlach en twinkeling in de ogen te luisteren naar Jos van Leussen, die hem rondleidt op de Dijklandhoeve, een gemengd biologisch boerenbedrijf. Nzamujo logeert rond de dankdag voor gewas en arbeid een week in het Dominicanenklooster in Zwolle, onder andere om met plaatselijke boeren van gedachten te wisselen over duurzame manieren van landbouw bedrijven.’

Lees hier het hele artikel.

Eerder verschenen