01 November 2021

Geroepen worden: verslag professie leken

Ga naar overzicht

Deel op:

n de Dominicanenkerk van Zwolle deden op 31 oktober twee mensen professie als lekendominicaan. Vijf leden bekrachtigden hun professie in een feestelijke viering, die in het teken stond van roeping.

Gelezen werd het verhaal van de roeping van Samuel (1 Samuel 3,1-10). Voorganger en prediker van dienst Sipke Draisma hield de vele bezoekers uit alle dominicaanse geledingen en de vrienden en familieleden van de feestelingen voor dat luisteren essentieel is.

‘Juist in deze tijd waarin heel veel geroepen wordt maar niet altijd veel gezegd, kunnen we ons oefenen in luisteren: wat horen we? Wie horen we? Wie horen we niet? Kunnen we de stemmen onderscheiden? Komen ze van God? Brengen ze ons verder? Geroepen zijn vraagt een leven lang je oefenen in luisteren. En daar lijkt me de DLN een uitstekende plek voor.’

Eerder verschenen

15 oktober 2021
Leestijd 4 min

Nieuwe lekendominicanen stellen zich voor

Lees meer

Sieneke Spiegel en Giovanni de Cuba, beiden afkomstig uit Zwolle, legden professie af voor drie jaar. Hans Hamers, Dominicus Kamsma, Antoinnette Jacobse, André van Monfort en Angela Nguyen-Bruens bevestigden hun professie ten overstaande van voorzitter Anneke Grunder en promotor Leo Oosterveen, als vertegenwoordiger van de magister van de Orde der Predikers.

Lees hier de hele overweging van Sipke Draisma o.p.. Klik hieronder voor een beeldverslag en scroll door om de nieuwe brochure van de DLN in te zien.

0110

Eerder verschenen

29 oktober 2021
Leestijd 2 min

Verkondigend leven anno nu

Lees meer