11 November 2021

'Black Friarday' in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

lack Friarday: een dag over de rijkdom van eenvoud, op de dag van het uit de VS overgewaaide koopfestijn Black Friday, in het Dominicanenklooster Zwolle.

Licht in de Dominicanenkerk van Zwolle

Black Friday, de dag van de koopjesjacht, staat weer voor de deur. Het Amerikaanse fenomeen waarop een dag met hoge kortingen wordt gestunt, wint ook in Nederland aan populariteit. Dit jaar doen de coronamaatregelen en de toenemende coronamoeheid verwachten dat er een record aan online bestellingen gedaan zal worden rondom de feestdagen.

Het is op deze dag dat het Dominicanenklooster Zwolle een programma aanbiedt rondom eenvoud. De broeders dominicanen (ook wel ‘Black Friars’ genoemd vanwege de zwarte mantel over hun witte habijt) legden bij hun intreden een gelofte van armoede af. Wat brengt hen dat, tegen welke dilemma’s lopen zij aan en wat kunnen we van ze leren over de rijkdom van eenvoud?

Vanwege de coronamaatregelen zal het programma een meditatief en minimalistisch karakter hebben. Bezoekers van de opengestelde kerk kunnen in de prachtige ruimte een reis langs zes stations afleggen. Bij deze stations wordt hen verschillende dingen te zien, te proeven, te beluisteren en te overdenken aangereikt. En zo zouden ze op de drempel van de meest materialistische maand van het jaar, zomaar nieuwe kunnen bezieling vinden. Gratis.

Leg een gelofte van eenvoud af

De mensen die zich langer dan één dag willen verdiepen in eenvoudig leven kunnen op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud afleggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijden zij zich een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven. Het klooster organiseert in dat jaar acht ontmoetingen om elkaar aan te moedigen en te inspireren. Geïnteresseerden kunnen mailen naar programma@kloosterzwolle.nl

Black Friarday | 26 november 2021 | 12:30 – 16:30 | Dominicanenklooster Zwolle | Entree Gratis | Meer informatie op www.kloosterzwolle.nl

blackfriardayzonderdata_1280x1280xm

Eerder verschenen

10 november 2020
Leestijd 4 min

Black Friarday in Klooster Zwolle

Lees meer