29 Oktober 2021

Verkondigend leven anno nu

Ga naar overzicht

Deel op:

oe geven lekendominicanen gestalte aan hun roeping? Hoe beleven zij hun geloof? Wat is de Dominicaanse Lekengemeenschap en wat betekent het om lid te zijn? Een nieuwe brochure als eerste kennismaking met de DLN.

‘Als lekendominicanen delen wij op eigen wijze in de missie van de Orde om in woord en daad het Evangelie te verkondigen: dat God in Jezus genadig
naar mensen omziet’, schrijft voorzitter Anneke Grunder in haar voorwoord.

‘Broeder Gerard Francisco Timoner III, die sinds 2019 als magister-generaal aan het hoofd van de Orde staat, verwoordt onze roeping zó: “Wij zijn predikers’, zei Sint Dominicus. Dat is niet wat we doen. Dat is wie wij zijn. Onze missie is niet wat we doen. Onze missie is wie wij zijn. Wanneer dat helder is, volgt de rest als vanzelf”.’

In de nieuwe brochure, geschreven door Jan van Hooydonk o.p. en Ineke van Cuijk o.p. en vormgegeven door Sieneke Spiegel, die op 31 oktober haar professie doet als lekendominicaan, maak je in kort bestek kennis met de geschiedenis, missie, activiteiten en organisatie van de DLN (hoofdstuk 1), lees je over toetreding tot de DLN (2), over de eerste predikbroeder, de heilige Dominicus en zijn beweging (3). Afsluitend vind je enkele leestips (4). Verspreid over de brochure staan persoonlijke getuigenissen van DLN-leden.

Lees hier de brochure – en geef het gerust door aan mogelijke belangstellenden!

Eerder verschenen

31 oktober 2021
Leestijd 1 min

Professieviering lekendominicanen

Lees meer