14 Oktober 2021

Vacature: programmamaker in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

et Dominicanenklooster Zwolle zoekt een programmamaker voor 24 uur per week. Reageren tot 1 november.

Het Dominicanenklooster Zwolle staat voor een frisse katholieke traditie. Kunst, cultuur, maatschappij en geloof, jij brengt ze samen. Je maakt prikkelende en eigenzinnige programma’s met als doel de dominicaanse spiritualiteit toegankelijk te maken voor iedereen.

Je maakt deel uit van het Kloosterteam. Samen met je collega’s in het kloosterteam draag je zorg voor het geheel aan activiteiten die worden georganiseerd in Zwolle, waaronder de bezielde bewoning van het klooster, een dynamische geloofsgemeenschap én (jouw aandachtsgebied) een inspirerend programma van activiteiten.

Deze functie past bij jou als je:

• een afgeronde opleiding op academisch niveau hebt (bv. theologie, religiewetenschappen, of filosofie).
• verbinding voelt met de dominicaanse spiritualiteit.
• een kritische, vrijzinnige en maatschappijbewuste instelling hebt.
• vragen uit de samenleving theologisch kunt duiden én omzetten in activiteiten.
• activiteiten projectmatig kunt organiseren met behulp van vrijwilligers.
• beschikt over een vlotte pen en commercieel inzicht.
• inzicht hebt in je eigen vaardigheden en je op zoek bent naar een inspirerende werkplek waar lachen en werken hand in hand gaan.

Wat ga je doen?

• In het team neem jij het voortouw in het bedenken en realiseren van nieuwe programma’s (zowel online als offline, zowel eenmalige events als terugkerende programma’s).
• Je ontwikkelt samen met het kloosterteam, sprekers en vrijwilligers het materiaal dat bij onze programma’s hoort.
• Je onderhoudt de contacten met sprekers en performers en weet hen ervan te overtuigen bij ons te komen
• Je analyseert de evaluaties van onze bestaande programma’s en zorgt voor verbetering
• Samen met het team maak je de inhoudelijke jaarplanning en de begroting

Hoe ziet dat eruit?

Je hebt een geweldig idee voor een activiteit waarvan jij denkt dat het een aanvulling is voor de activiteiten van het dominicanenklooster. Je polst hoe de rest van het team erover denkt en gaat er dan voor! Je betrekt iedereen die nodig is om de activiteit werkelijkheid te maken. Je maakt een planning en stelt een team van vrijwilligers samen die je gaan ondersteunen.

Je zorgt ervoor dat de juiste mensen en middelen beschikbaar zijn, verzorgt het marketingmateriaal en bekijkt de mogelijkheden voor aansluiting bij de activiteiten van de andere aandachtsgebieden in het kloosterteam. Je zorgt dat de inhoud aansluit bij het dominicaanse gedachtengoed, met behoudt van de eigen inbreng van een eventueel ingeschakelde spreker (theoloog, kunstenaar, filosoof, psycholoog, zanger….).

Je enthousiasmeert vrijwilligers, collega’s én het publiek voor de activiteit en zorgt dat de uitvoering van de activiteit goed verloopt. Na afloop van de activiteit zorg je voor een evaluatie waarmee de activiteit nog beter kan worden.

Reageren? Laat ons zien wie je bent door je persoonlijke motivatie in combinatie met voorbeelden van door jou georganiseerde activiteiten (mag ook in een CV) uiterlijk 1 november 2021 te mailen naar hrm@kloosterzwolle.nl t.a.v. Julienne Vosselman (HR-adviseur).

Eerst meer informatie? Bekijk www.kloosterzwolle.nl of neem contact op via 06-40653222.