18 Oktober 2021

Stefan is dominicaan, maar zit niet ‘opgekloosterd’

Ga naar overzicht

Deel op:

tefan Ansinger (27) legde in september zijn eeuwige geloften af. Een maand later blikt hij in Katholiek Nieuwsblad terug op zijn professie en de weg die hij heeft afgelegd. 'Als God je een roeping geeft, moet je niet twijfelen.’

Stefan Ansinger o.p.

Ansingers eeuwige geloften volgen op zijn tijdelijke geloften, die hij drie jaar geleden uitsprak. Voorafgaand aan die drie jaar leefde hij een jaar als novice met de dominicanen mee. ‘Je moet dat leven uitproberen, erin groeien en zien of het bij je past. In september zei ik dus eigenlijk “ja” op een proces dat al jaren bezig is.’

Andere jongeren die nadenken over hun roeping, raadt Ansinger aan om gewoon eens het een en ander in de praktijk te proberen. ‘Meld je bijvoorbeeld eens aan voor een stille dag, of ga een keertje op retraite. Een roeping is altijd een mysterie van God, helemaal begrijpen kunnen wij dat niet.’

Lees hier het hele portret op de website van Katholiek Nieuwsblad.

Eerder verschenen

19 september 2021
Leestijd 2 min

Plechtige professie Stefan Ansinger

Lees meer