22 Oktober 2021

Première na corona: ontmoeting Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

oor het eerst sinds voorjaar 2020 is er weer een 'Dominicaanse Ontmoetingen’ in de Rijnmond, op vrijdag 5 november. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom.

Dominicaanse broeders, zusters en leken hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we samen met iedereen, die zich hiermee verbonden voelt, deze spirituele bron op. We wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Wanneer

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting: met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, en waar we samen de vespers vieren. De volgende ontmoeting is op vrijdag 5 november 2021.

Kosten

€ 6,– bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Graag aanmelden vóór maandag 1 november:
E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com of telefoon: 06-41145908 (voicemail inspreken is voldoende)
Voorbereiders: Karin Bornhijm, Hendrik Vis en José van der Torre

Programma 5 november

Programma 5 november 2021

16.30 uur     Inloop met koffie en thee.

17.00 uur     Als spreker is Katinka Broos te gast. Zij is coördinator/pastor bij Stichting Wijkpastoraat Rotterdam West en in haar inleiding neemt ze ons mee in de wereld van een wijk met een eigen identiteit: gezellig en intiem, jong en kosmopolitisch en etnische divers. Hoe geeft ze haar werk vorm met ‘presentie van nabijheid’? Wat heeft coronatijd veranderd in de wijk? En hoe ziet zij de toekomst van Rotterdam in het licht van het evangelie? Deze en andere vragen leggen we aan haar voor en u wordt uitgenodigd om tijdens de Ontmoeting hierover met haar en elkaar van gedachten te wisselen.

17.45 uur     Podium voor Vraag & Aanbod.

18.00 uur     Vespers

18.30 uur     In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.45 uur     Afsluiting