07 Oktober 2021

Kloosterkrant Huissen over dominicaanse inspiratie

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicaanse inspiratie is het thema in het klooster van Huissen dit najaar. In het eerste jaar van de zelfstandigheid zoekt het centrum naar manieren om de wortels ervan te eren en te gebruiken. Dat is te lezen in de nieuwe Kloosterkrant.

Het is een tumultueus jaar: op 1 januari werd de Stichting Dominicanenklooster Huissen eigenaar van het gebouw, midden in een periode van lockdown en avondklok. Een grote lekkage door de hevige sneeuwval en het verbouwen van een etage van de kleiner wordende communiteit tot ‘Patershuis’ zorgden niettemin voor veel bedrijvigheid. En zodra het weer kon, stroomde het huis vol met mensen voor dagprogramma’s en retraites.

In de Kloosterkrant stellen twee nieuwe gebruikers van het Patershuis zich voor: eigenaren van kleine bedrijven die zich bezighouden met zingeving en verbinding in organisaties en met spiritualiteit van kinderen en op basisscholen (p.3).

Eerder verschenen

Samen met Arjan Broers, theoloog en ook redacteur van deze site, zijn materialen gemaakt om de betekenis en de geschiedenis van het huis beter toegankelijk te maken, waarover binnenkort meer.

In de nieuwe Kloosterkrant is te lezen dat het centrum zich voorbereidt op een nieuwe vorm van dagelijks gebed. Dat wordt nu nog gedragen door de communiteit, maar op den duur zullen (ook) anderen dat doen. Jan Wit signaleert in de krant (p.2) dat het huidige gebed voor veel gasten moeilijk te begrijpen is, en dat het toegankelijker zal worden.

In het katern van de krant staan verhalen die vertrekken bij citaten om over na te denken, van dominicaanse ‘kopstukken’ uit de geschiedenis van de Orde en van het huis. Met bijdragen van o.a. Aalt Bakker en Jos Oostrik, Martina Heinrichs, Erna Bakker, Henk Jongerius o.p., Marga Haas, Arjan Broers. Lees hier de krant digitaal.

Overigens: 10 procent van wat klanten van het klooster betalen aan huur gaat naar sociale projecten: activiteiten en verblijf voor speciale doelgroepen als mensen met een minimum inkomen, mensen uit de GGZ, mantelzorgers en vrijwilligers uit hospices en palliatieve zorg. Daar worden ook fondsen voor geworven. Als u wilt bijdragen kan dat via de Vrienden van het Klooster Huissen.

Eerder verschenen

30 december 2020
Leestijd 2 min

Stichting eigenaar van Klooster Huissen

Lees meer