19 Oktober 2021

Grond: broeder Godfrey Nzamujo in Nederland

Ga naar overzicht

Deel op:

egin november is de Nigeriaanse dominicaan en landbouwpionier Godfrey Nzamujo te gast in Zwolle. Het Dominicanenklooster aldaar maakte een totaalprogramma, 'van studeren tot schoffelen’. Op 7 november gaat hij voor in de eucharistie.

Broeder Godfrey Nzamujo transformeerde in Porto-Novo in Benin een voormalige vuilstortplaats tot een zero-waste landbouwbedrijf, die hij het Songhai Center noemde.

Wat eens een plek was vol afgedankte spullen, waar door de maatschappij afgedankte mensen werkten, is nu een plek waar het begrip ‘waardeloos’ niet bestaat. Alles dient een doel in Songhai. Afval bestaat niet, mensenlevens vinden nieuwe waarde en betekenis, de grond zit vol nieuw leven.

Br. Godfrey brengt een verhaal van hoop en veerkracht, des te meer in een tijd van ecologische crisis.

Klik hier voor het programma vanaf woensdag 3 november, van een workshop tot bibliodrama, een kloostercollege en een eucharistieviering samen met br. Jan Laan o.p.

In de rechterbalk op die pagina is ook te lezen wat er om de komst van Godfrey Nzamujo heen is georganiseerd, zoals een serie filmpjes om zelf aan de slag te gaan en een onderzoek in samenwerking met de Landbouwuniversiteit Wageningen.

Onderaan deze pagina staat een filmpje met een portret.

godfrey nzamujo

Godfrey Nzamujo o.p.

Eerder verschenen

14 juni 2021
Leestijd 2 min

Programma ‘Grond’ in Zwolle

Lees meer