19 Oktober 2021

Dominicaanse roepingendag

Ga naar overzicht

Deel op:

peciaal voor (jonge) mannen en vrouwen die belangstelling hebben voor het dominicaanse kloosterleven organiseren de zusters en broeders dominicanen in Nederland een roepingendag. Maak kennis met broeders en zusters en de dominicanenorde!

Het klooster ingaan is toch niet meer van deze tijd, hoor je soms mensen zeggen. Toch vinden nog steeds jonge mannen en vrouwen het de moeite waard de levenskeuze te maken om zich als broeder of zuster geheel te wijden aan God en de Kerk. Misschien heb je er ook wel eens over gedacht, of heb je het gevoel dat God je roept als dominicaan M/V? Kom dan naar onze roepingendag op zaterdag 13 november in het dominicanenklooster in Rotterdam. Zo kun je kennismaken met broeders en zusters uit de dominicanenorde en leer je ook andere geïnteresseerden kennen.

De dag begint met een eucharistieviering en daarna is er een lunch. Na de lunch geven diverse zusters en broeders een korte inleiding over diverse aspecten van het dominicaan-zijn, zoals het gemeenschapsleven, de studie en de verkondiging die de pijlers vormen van het leven van dominicaanse zusters en broeders. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. We sluiten de dag af met een informeel samenzijn en het bidden van de vespers (avondgebed).

plechtige professie van  augustinus aerssens 5 sept 2020-16

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

11:15 uur ontvangst
11:30 uur eucharistieviering
12:30 uur lunch
13:30 uur presentaties over H. Dominicus, de studie in de orde, het gemeenschapsleven.
15:00 uur pauze
15:30 uur ‘break out rooms’ een voor de mannen waarin de broeders nader ingaan op de vorming en het werk van de broeders dominicanen, en een voor de zusters met aandacht voor de zustercongregaties en hun charisma.
16:45 uur informele meet & greet en hapje en drankje
18:00 uur Vespers (avondgebed)
18:20 uur Einde

Dominicanenklooster H Petrus van Verona
Hang 19
3011 GG Rotterdam

De dominicaanse roepingendag is een initiatief van de zusters dominicanessen van Neerbosch uit Nijmegen en St Cecilia uit Sittard, en van de broeders dominicanen in Nederland. De dag is een onderdeel van de Nationale Roepingenweek waarin roepingen tot het diaconaat, priesterschap en het religieuze leven centraal staan. De week begint op zaterdag 7 november en duurt tot 13 november.

Deelname aan de roepingendag is gratis. Wel graag aanmelden via roeping@dominicanen.nl

We zien je graag op 13 november!

Klooster Experience Nieuw Sion aug 2021 Catharina Al Marga Zwiggelaar2