13 September 2021

Onze identiteit is afgeleid van die van God

Ga naar overzicht

Deel op:

Niemand kan ons onze diepste identiteit afnemen – maar het is wel een identiteit met een opdracht.’

René Dinklo o.p.

‘Onze identiteit is afgeleid van die van God, die onze Schepper is. Hij die ons geschapen heeft naar zijn beeld. Onze uiteindelijke identiteit ontlenen wij niet aan wat wij hebben aan materieel goed of aan aanzien. In onze puurste vorm zijn we allen kinderen van God. Een identiteit die niemand van ons kan afnemen.

Maar het is wel een identiteit met een opdracht, een opdracht om in deze identiteit te groeien: om meer van God te laten zien in onze eigen levens. Een groeiproces waarin wij mogen treden door Jezus na te volgen.

De valse identiteitskleren die we zelf misschien hebben aangetrokken of de omgeving ons heeft doen aantrekken mogen we afleggen om vanuit de naaktheid van onze enige ware identiteit – namelijk dat wij kind van God zijn – de weg van Jezus te gaan.’

*

Uit de preek van provinciaal René Dinklo o.p. bij het slot van het kapittel van de broeders, 12 september 2021 in Huissen. Lees hier de hele tekst.