06 September 2021

OLV van de Kleerscheuren

Ga naar overzicht

Deel op:

Het zijn juist onze kleerscheuren, onze kwetsbaarheid waardoor het licht zichtbaar kan worden.’

Bastiaan van den Berg

Na bijna zeven jaar nam programmamaker Bastiaan van den Berg vorige week afscheid van het Dominicanenklooster in Zwolle. Hij bedacht en maakte toonaangevende programma’s als ‘Songs for Mary’, ‘Kaarsjes voor de vrijheid’ en diverse pop up-acties.

Op zijn eigen website en socials schrijft hij:

‘Als afscheidscadeau gaf ik het klooster een vernieuwd Mariabeeld die met Pinksteren door een verwarde man in (heel veel) stukjes was gevallen. Wonderlijk genoeg kon ik deze bijna weer helemaal in elkaar zetten. De gaten en scheuren die overbleven vulde ik met licht en stukjes kleding.’

‘Omdat zij door veel mensen opgezocht wordt om hun “kleerscheuren” met haar te delen zal haar verhaal doorgaan. En het zijn juist onze kleerscheuren, onze kwetsbaarheid waardoor het licht zichtbaar kan worden.’

OL Vrouwe van de kleerscheuren2 - Bastiaan van den Berg

Onze Lieve Vrouwe van de Kleerscheuren

OL Vrouwe van de kleerscheuren - Bastiaan van den Berg

Onze Lieve Vrouwe van de Kleerscheuren

Eerder verschenen

03 juni 2021
Leestijd 2 min

Op pad met de bakfietskapel

Lees meer