27 September 2021

'Mensenzoon en mensendochter worden'

Ga naar overzicht

Deel op:

Gun me de keren dat ik in de fout ga, maar heb er vertrouwen in dat ik die weg steeds weer wil gaan.’

Jan Laan o.p.

‘Vandaag bij het begin van de Vredesweek en bij het gedenken van 60-jarigen hebben niet zomaar gekozen voor het thema gastvrij. Het is onze hoop en ons geloof dat we in staat zijn om op de manier van Jezus en onze God anderen tegemoet te treden en daardoor stappen zetten, waardoor de vrede die Jezus ons beloofd heeft, werkelijkheid kan worden.

We weten ook wel dat we met elkaar twisten, maar toch onze hoop is steeds opnieuw: ‘Neem me niet kwalijk als ik naar jouw overtuiging de baas wil spelen. Corrigeer me alstublieft. Ik probeer, wees ervan overtuigd, dat ik in het spoor van Jezus, zijn aandachtige liefde en meeleven probeer te leven. Gun me de keren dat ik in de fout ga, maar heb er vertrouwen in dat ik die weg steeds weer wil gaan.’

Mijn wens voor ons allen is, dat we een mensenzoon en mensendochter mogen worden, die gastvrij en vol liefde is. Moge de Geest van liefde en meeleven ons steeds weer geschonken worden. Dat we gevormd worden naar wat onze God en Jezus van ons hoopt en verwacht.’

*

Slot van de preek van dominicaan Jan Laan bij het 60e professiefeest van hem en medebroeder Herman Scholten o.p. in de Dominicanenkerk van Zwolle, 19 september 2021. Ook een aantal mensen die dit jaar 60 worden vierden mee. Lees hier de hele tekst.

Eerder verschenen

15 september 2021
Leestijd 2 min

‘Je moet af en toe een feestje bouwen’

Lees meer