22 September 2021

De ruimte en de tijd van Gods verborgenheid

Ga naar overzicht

Deel op:

p het tv-kanaal van de Belgische dominicanen is nu een serie begonnen op basis van een gesprek met theoloog en lekendominicaan Erik Borgman, vanwege zijn onderscheiden boek 'Alle dingen nieuw’. Hier te zien.

Erik Borgman (1957) is hoogleraar publieke theologie en directeur van het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg.

Met ‘Alle dingen nieuw’ wil Borgman een eigentijdse dogmatiek presenteren, maar hij doet dat op een verrassende manier: niet zomaar een rationele verantwoording van de geloofsinhouden, maar veeleer verheldering vanuit getuigenis en poëzie.

Meer dan het spreken over God is het hem te doen om het spreken tot God. Zijn project begint dan ook met een invocatio, ‘een in- en aanroepen van de liefde’. ‘Het boek lijkt nergens op’, zegt hij in het gesprek.

Interview: Mark Butaye o.p.

Hieronder de afleveringen. Abonneer u op het YouTubekanaal van de dominicanen van België.

Eerder verschenen