28 September 2021

Bestel met korting: 'Leven in volheid'

Ga naar overzicht

Deel op:

n december verschijnt de vertaling van het laatste, bijzondere boek van Timothy Radcliffe o.p.: 'Leven in volheid. Een christelijke verbeelding’. Wie het boek voor 1 november bestelt, krijgt korting!

Leven in volheid, voor jezelf en de ander. Daar nodigt geloof toe uit, vindt de Engelse dominicaan en oud-magister Timothy Radcliffe. Volgens hem helpt de christelijke verbeelding, met Jezus als leermeester, ons om de complexiteit van het leven te omarmen.

Bondgenoten ziet Radcliffe in romanschrijvers, dichters en filmmakers, ‘en iedereen die de schoonheid en de rommeligheid van het menselijk leven begrijpt, of ze nu gelovig zijn of niet’.

Vol mensenkennis, humor en taalplezier is Leven in volheid een aanstekelijk pleidooi om ja te zeggen tegen het avontuur van het leven. ‘Met oren en ogen wijd open.’

Deze Nederlandse vertaling van Alive in God wordt uitgegeven door Skandalon en verschijnt rond 1 december. De prijs van dit boek, dat ruim 400 zeer leesbare pagina’s bevat, zal dan €29,95 bedragen. Wie voor 1 november bestelt, betaalt slechts €26,50.

De dominicaanse familie organiseert een project met twaalf ‘mensen van de verbeelding’: zes predikers en zes kunstenaars die dit najaar met elkaar in gesprek gaan over thema’s uit het boek. Deze website houdt je op de hoogte.

leven in volheid start 2 sept 2021 Huissen

Op 2 september kwamen voor het eerst twaalf 'mensen van de verbeelding' samen, dat gebeurde in het klooster van Huissen.

Hieronder de deelnemers aan het project ‘Leven in volheid’, van links naar rechts en van boven naar beneden:
– dominicaan Jozef Essing, componiste Lotte Pen, cabaretier Thjum Arts, lekendominicaan Sipke Draisma;
– zangeres / schrijfster / animatiefilmmaker Klaske Oenema, lekendominicaan Suzanna Louwerse, dominicanes Mary Amata Mueller, conceptueel kunstenaar Emile Hermans;
– lekendominicaan Stephan van Erp, kunstschilder Egbert Modderman, choreografe Merel Franx, dominicanes Holkje van der Veer.

collage deelnemers Leven in Overvloed