16 Augustus 2021

Songs for Mary: artiesten in het Zwolse klooster

Ga naar overzicht

Deel op:

at gebeurt er als twee artiesten zich drie dagen terugtrekken in de rust van een klooster? Vinden ze connectie met de broeders die er wonen of praten ze volkomen langs elkaar heen? Kom hun ervaringen en werk beluisteren in een intiem optreden in de bijzondere kerk van het Dominicanenklooster Zwolle.

In Songs for Mary verblijven twee artiesten, drie dagen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Met als doel nieuwe inspiratie voor een nieuwe song. Deze song is geïnspireerd op de gesprekken met broeders, gesprek met Maria deskundige en hun tijd in klooster en Maria kapel. Met in voorgaande edities prachtige songs tot resultaat over liefde, opofferen, zoeken naar betekenis, thuiskomen en rechtvaardigheid. Met eerder al o.a. Tim Knol, Aafke Romeijn, Tangarine en Spinvis.

Dit jaar gaan Babs Gons en Meindert Talma de uitdaging aan. Ze worden uitgedaagd om samen iets nieuws te maken geïnspireerd op hun verblijf.

Tickets via hedon-zwolle.nl of klik hier. 

Babs Gons

Deze Amsterdamse schrijver, performer, host en docent is de stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Jarenlang was ze de artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso.
Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao, Suriname en Brazilië.
Babs presenteert daarnaast verschillende programma’s waaronder de NK Poetry Slam, de Kindernacht van de Poëzie en sinds 2017 is ze gastvrouw van de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon, waarmee ze onder andere op Lowlands en Oerol staat en die een onderkomen heeft in De Melkweg en in de Toneelschuur Haarlem.

Ze schrijft korte verhalen voor verschillende media zoals de CPNB-campagne #ikleesthuis en voor de bundel Afrolit verschenen in oktober 2020. Babs schrijft artikelen en is vaste columnist van Het Parool.

Bron: babsgons.nl

Meindert Talma

De in Noordhorn (dorpje boven Groningen) wonende Meindert Talma groeide op in het Friese dorp Surhuisterveen.  Hij bracht 18 albums uit waarvan vanaf 1999 zestien albums bij Excelsior Recordings. Ook schreef hij vier autobiografische romans, een dichtbundel en een interviewboek.

De pers over Meindert Talma:

“Meindert Talma is de meest bijzondere artiest van de Lage Landen.” (Vincent Cardinaal in Humo)

“Unieke stijl en stem in de Nederlandse popcultuur.” (Gijsbert Kamer in De Volkskrant)
“Mateloos fascinerend en volstrekt uniek.” (Klaas Knooihuizen in Trouw)

“Hij is lang, stug en Fries en onze grootste muziekheld der Lage Landen.” (Danny Koks in de Nieuwe Revu)

Eerder verschenen

24 oktober 2020
Leestijd 1 min

Docu over Songs for Mary

Lees meer