14 Augustus 2021

Klooster Experience Nieuw Sion

Ga naar overzicht

Deel op:

an 19 tot 22 augustus 2021 vindt in Nieuw Sion in Diepenveen de Klooster Experience plaats, gericht op jonge mensen. Met medewerking van velen, onder wie drie dominicanessen en een dominicaan.

Nieuw Sion is de voormalige oude cisterciënzerabdij die in 2015 door de laatste monniken is verlaten. Zij vonden een nieuwe plek op Schiermonnikoog. De Stichting Nieuw Sion nam het klooster over en wil het religieus en cultureel erfgoed van het klooster bewaren. Daarbij spelen rust, stilte, de getijden en arbeid een grote rol. Er is bewoning, een gastenverblijf, een moestuin en sinds kort een koffieschenkerij. Een grote kring vrijwilligers werkt mee.

De Klooster Experience is gericht op jonge mensen die kunnen kamperen in de boomgaard van het klooster. Vier dagen kunnen ze leven in het ritme van het klooster en elkaar, religieuzen en anderen ontmoeten. De maaltijden komen uit de eigen tuin en in de middagen werken de jonge mensen in de abdij.

collage deelnemers kloosterfestival nieuw sion 2021

Er zijn workshops en lezingen, onder meer van dominicanessen en een dominicaan. Zr. Holkje van der Veer presenteert met een van de directeuren de talkshow ‘de Kloostergasten’. Zr. Catharina Al geeft een workshop over de godsbeelden van Catharina van Siena. Zr. Marga Zwiggelaar houdt een lezing over de beeldenstorm. En br. Jozef Essing geeft samen met voormalig jonge theoloog des vaderlands en programmamaker Rik Zweers een workshop over godsbeelden.

Klik hier voor info over de Klooster Experience en hier over het programma.

Eerder verschenen

03 december 2020
Leestijd 5 min

Boek: Hoe houd je het geloof fris?

Lees meer