18 Augustus 2021

In jouw voetspoor - Arjan Broers

Ga naar overzicht

Deel op:

Ik had best een tijdje met je op willen lopen. Maar in je voetspoor is het ook fijn.’ Een ansichtkaart aan Dominicus van Arjan Broers.

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Dominicus stierf, op 6 augustus 1221 in Bologna. Leden van de Orde der Predikers sturen hem ansichtkaarten over hun reis in zijn voetspoor. 

ansicht voor dominicus arjan broers2

Dag vader / broeder Dominicus,

In 2006 begon ik te werken voor de dominicanen, een bonte en soms wat rommelige verzameling van vaak nogal eigenwijze individuen, die desondanks zusterlijkheid en broederlijkheid beoefenen (ja, dat loopt dus allemaal achter jou aan).

Ik werd van het begin af gevoed door de positieve belangstelling voor deze wereld; de nieuwsgierigheid naar Gods genade; de zin voor studie, debat én gebed. En door de prediking natuurlijk: delen wat er gelovig door me heen gaat, in de hoop samen verder te komen.

Inmiddels ben ik ouder dan jij geworden bent. Ik werk nog steeds aan deze website en kreeg de kans bijzondere projecten te helpen maken, zoals de campagne bij het achtste eeuwfeest met bier, radio, mode en gesprek en de voorstelling ‘Cabaretiers en andere predikers’. Soms preek ik in de Dominicus Amsterdam, waar ik me geroepen voel en per 1 oktober als pastor ga werken.

Ik bezocht je woonplaats Fanjeaux in Zuid-Frankrijk en zat er bij de put die volgens de legende is ontstaan door jouw tranen, want behalve een helder verstand was je ook snel geraakt. Dat ontroerde me. In Prouille, onderaan de heuvel, zag ik een ruw houtsnijwerk van je gezicht. Gemaakt in de 13e eeuw, maar zo dichtbij.

Ik had best een tijdje met je op willen lopen. Maar in je voetspoor is het ook fijn.

Hartelijke groet,

Arjan Broers

Meedoen? Stuur een e-mail aan info@dominicanen.nl

Eerder verschenen

01 februari 2017
Leestijd 6 min

Jezelf te kennen geven

Lees meer