14 Augustus 2021

Gebed gevraagd voor Timothy Radcliffe

Ga naar overzicht

Deel op:

e voormalige magister van de Orde Timothy Radcliffe moet op 16 augustus een zware operatie ondergaan. Van verschillende kanten wordt gevraagd om voor hem te bidden.

UPDATE 17 AUGUSTUS
De operatie is goed gegaan, nu begint de lange weg van herstel.

Broeder Timothy Radcliffe had enkele jaren geleden al kanker in zijn keel, nu is het teruggekeerd in zijn kaak. Hij schrijft in een rondzendbrief aan vrienden dat hij op maandag 16 augustus wordt geopereerd. In een lange operatie zal enkele centimeters van zijn kaakbot worden verwijderd. Daarna wordt bot en weefsel uit een been genomen om de kaak te reconstrueren.

‘Het risico is dat het zal mijn vermogen om te spreken, eten of slikken zal aantasten’, schrijft hij. ‘Ik ben niet bang om te sterven, omdat ik erop vertrouw dat ik in de armen van onze barmhartige Heer zal vallen. Maar ik vrees wel de mogelijkheid om op die manier beperkt te raken. De chirurg vertelde me dat het ongeveer achttien maanden zal duren om zoveel mogelijk te herstellen.’

In diverse Facebookgroepen wordt opgeroepen om voor hem te bidden.

De Engelsman Timothy Radcliffe (1945) was magister van 1992 tot 2001. Hij verwierf faam door vanuit Oxford de wereld rond te trekken om te verkondigen. Zijn laatste boek, Alive in God, verschijnt dit najaar in vertaling bij uitgeverij Skandalon. De dominicaanse familie bereidt een project voor, een samenwerking van predikers en kunstenaars, aangezien het boek van br. Timothy een pleidooi is voor de christelijke verbeelding.

Wie hem een kaart wil sturen ter bemoediging:

Timothy Radcliffe o.p.
Blackfriars
St Giles
Oxford OX1 3LY
England

Eerder verschenen

25 januari 2020
Leestijd 2 min

Boeksignalement: Alive in God

Lees meer