06 Juli 2021

'Met gemengde gevoelens de zomer in'

Ga naar overzicht

Deel op:

e komende overdracht van het gebouwencomplex van het Dominicanenklooster Zwolle heeft veel gevolgen voor bewoners en personeel. Het bestuur schrijft 'met gemengde gevoelens’ de zomer in te gaan.

De afgelopen periode was gewijd aan herbezinning op de toekomst. De overdracht van het gebouw aan HMO (Herstructureringsmaatschappij Overijssel) werd verder voorbereid en de bewoners, werkers en de geloofsgemeenschap dachten na over waar men als dominicaanse gemeenschap voor wil staan.

De provincie verkoopt het gebouw onder voorwaarde dat de geloofsgemeenschap, de programma’s en bezielde bewoning kunnen blijven bestaan. Dit voorjaar ging men bewoners werven. Inmiddels zijn er verschillende nieuwe en bekende gezichten gevonden van mensen die mee willen doen aan het bezielde wonen, samen met de communiteit van broeders, die nu uit vier oudere broeders bestaat.

Eerder verschenen

14 april 2021
Leestijd 1 min

Klooster Zwolle zoekt medebewoners

Lees meer

Bastiaan van den Berg.

De werkorganisatie gaat veranderen: voortaan gaat men werken met één team van pastores en theologen, ondersteund door het kloosterbureau. De medewerkers trekken weg uit het klooster en gaan werken en vergaderen in het Wasdom, waar een nieuwe naam voor wordt gezocht. Dit gebouw, dat tegen het klooster aan staat, was vroeger bakkerij / wasserij, daarna jongerencentrum (vandaar de huidige naam). Twee jaar geleden werd het verbouwd tot kantoorruimte voor verhuur.

Vanwege de krimpende financiën en de nieuwe manier van werken wordt de professionele ondersteuning kleiner en nemen anderen afscheid, zoals receptionistes Mara Feick, Jacqueline Klappe, Esther van der Gronde, Annuska de Jongh de Leeuw-Ogink en Anna Folkertsma, parochiesecretaris Trieneke Wubs en programmamaker Bastiaan van den Berg. ‘Een heel treurig gegeven’, schrijft het bestuur.

In september vindt de verhuizing naar het Wasdom plaats. In de startviering op 4 en 5 september in de kerk wordt het kloosterteam gepresenteerd.

Bron: kloosterzwolle.nl

Eerder verschenen

13 maart 2021
Leestijd 2 min

Voorlopig geen nieuwe pastor in Zwolle

Lees meer