20 Juli 2021

'Maar ga er naar op zoek, zegt Jezus'

Ga naar overzicht

Deel op:

et koninkrijk van God… Dat beeld nemen wij voorgangers in navolging van Jezus vaak in de mond – alsof wij weten hoe dat er uitziet.

Corinne van Nistelrooij o.p.

Ik geloof dat het veel méér is dan wij ons kunnen voorstellen. Dat we het koninkrijk van God vooral zwijgend en zingend kunnen benaderen. Want voor het allerbelangrijkste in onze leven hebben we uiteindelijk geen woorden. Onze angsten kunnen we amper benoemen, onze liefdes uiten we stamelend en ons verdriet uit zich het best in tranen.

Maar ga er naar op zoek, zegt Jezus. Blijf er naar op zoek gaan en wacht. Zoals de monnik in de eerste lezing zegt: Als je genoeg wacht en opgaat in stilte, kun je de grond van álles aanschouwen.

We hoeven dus we alleen maar aanwezig te zijn, stil te vallen en te luisteren hoe God hier waar wij zijn, rond…. en met…. en in ons, bezig is ons toekomst te geven, door alles heen. Voorbij onze zorgen, door ons gevoel van pijn of verlies heen, vér buiten ons onvermogen, door alles heen biedt de Eeuwige ons ruimte. Is Hij ruimte!

Uit de overweging van pastor en lekendominicaan Corinne van Nistelrooij in de Dominicanenkerk van Zwolle, 4 juli 2021. Lees hier de hele tekst.