10 Juli 2021

Kloosterpad IJsselvallei

Ga naar overzicht

Deel op:

et Dominicanenklooster Zwolle en Nieuw Sion in Diepenveen maakten samen een tweedaagse wandeling door de IJsselvallei. Met tips voor meditaties en geestelijke oefeningen.

De IJsselvallei is een bijzonder rivierdal met een prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Als rivier is de IJssel verbonden met de Hanze en de IJselvallei was ook een gebied met meerdere kloosters van de Moderne Devoten.

Een nieuwe tweedaagse wandeling door dit gebied vertrekt vanaf het Dominicanenklooster in het hart van de Zwolse binnenstad en eindigt in de bosrijke omgeving van Klooster Nieuw Sion. Vanaf de websites van beide kloosters kan een brochure met routebeschrijving worden gedownload. Daarin een wandeling voor dag 1 (20 km) van het Dominicanenklooster naar Wijhe en een wandeling voor dag 2 (19 km) van Wijhe naar Nieuw Sion.

In de brochure ook tips voor meditaties en geestelijke oefeningen uit de traditie van de dominicanen en van de cisterciënzers voor onderweg. Wandelaars krijgen gegevens om – indien gewenst – een overnachting in Zwolle, in Wijhe en op Klooster Sion zelf te boeken.

In Noord-Brabant is deze zomer voor het eerst een groot kloosterpad te lopen.

kloosterpadijsselvallei_1280x1280xm