01 Juli 2021

Hoor je mij?

Ga naar overzicht

Deel op:

e Konferentie Nederlandse Religieuzen organiseert ontmoetingen voor jonge vrouwen die willen onderzoeken of een leven als religieus of godgewijde hun weg is. De dominicanessen van Neerbosch doen mee.

Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Negen vrouwengemeenschappen in het bisdom Den Bosch en de omgeving Nijmegen nodigen je uit om een kijkje te nemen. De dominicanessen van Neerbosch doen mee op 11 september.

Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap. Dit kan eens per maand op een zaterdagochtend- of middag in een van de deelnemende kloosters/ gemeenschappen.

Klik hier voor meer informatie.

zusters knr roepingen

Enkele van de deelnemende zusters van de dominicanessen, cisterciënzerinnen en franciscanessen.

Eerder verschenen

17 november 2020
Leestijd 3 min

Eerste professie zusters in 23 jaar

Lees meer