30 Juli 2021

Dominicana op inspiratiefestival Terschelling

Ga naar overzicht

Deel op:

ijdens het Inspiratiefestival op Terschelling (22-24 oktober) verzorgt het Leerhuis Spiritualiteit uit Rotterdam stiltemeditaties. Erik Borgman treedt op en twee broeders dominicanen verzorgen het getijdengebed.

Klik voor de website van het festival

Het inspiratiefestival op het mooie Terschelling hoopt een brede oecumenische beweging op gang te brengen.

De katholieke kerk op het eiland is stiltecentrum tijdens het festival. Oud-dominicaan Sven Volkers is bij die kerk betrokken. Twee broeders dominicanen uit Rotterdam zullen er de getijden bidden en met mensen in gesprek gaan over dominicaans religieus leven.

Op andere momenten verzorgt het Leerhuis Spiritualiteit uit Rotterdam er stiltemeditaties. Het Leerhuis is een dominicaans project en wordt onder meer gedragen door lekendominicaan José van der Torre.

De stiltemeditaties krijgen vorm met inspiratie van Meister Eckhart o.p., die leerde dat God telkens hier en nu geboren moet worden. ‘De Eeuwige openbaart zich vanuit de stilte, de ruime leegte, in ons’, schrijft het Leerhuis. De begeleide stiltemeditatie maakt ruimte.

Zie de agenda van het leerhuis.

Ook zal lekendominicaan en hoogleraar theologie Erik Borgman spreken over zijn in Nederland én Vlaanderen onderscheiden boek Alle dingen nieuw. ‘Theologie opent de wereld als plaats van verlangen naar God, die in dit verlangen zijn aanwezigheid toont en zo alle dingen nieuw maakt’, aldus Borgman.

Klik hier voor www.inspiratiefestival-terschelling.nl/

terschelling-1491563_1920

Eerder verschenen

25 juni 2019
Leestijd 3 min

Over verdriet en verbondenheid

Lees meer