10 Juni 2021

Op vleugels van Schiedam naar Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

r zijn van die kleine verhalen die blij maken. Dit is er een: de opgeheven dominicaanse kerk in Schiedam schonk haar vleugel aan de Dominicanenkerk in Zwolle. Pastor Corinne van Nistelrooij verwerkte het in haar Pinksterpreek.

Corinne van Nistelrooij o.p.

Lekendominicaan Corinne van Nistelrooij: ‘Toen de deuren in Schiedam definitief dichtgingen, hoorden mensen in gedachten nog de klank van Gods Woord. Dat woord dat altijd vergezeld ging met muziek met koorzang en samenzang. Muzikaliteit speelde daar, net als hier, een grote rol. Eén van de dragende elementen daarvoor was de pianovleugel. Bij een jubileum in 1986 is daar door de parochianen geld bijeen gebracht om die vleugel te kopen. Uit gemeenschapszin, betrokkenheid. En nu stond die vleugel daar…  in een lege kerk.’

Lekendominicaan Yvon Westhuis, tot het laatst betrokken bij de gemeenschap van Schiedam, zorgde ervoor dat het prachtige instrument kon worden overgedragen. In haar Pinksterpreek zei Van Nistelrooij: ‘Ik weet: belangrijke dingen in het leven zijn meestal gratis. Vriendschap en betrokkenheid zijn niet te koop, lieve zorgzaamheid is niet te betalen. Maar toch, dit was een groots gebaar van het kerkbestuur in Schiedam. En ook is het een groots gebaar van hun betrokken parochianen. Want het betekent ook: afscheid nemen van iets wat je dierbaar was.’

Lees hier de hele preek en bekijk hieronder het filmpje van de aankomst van de vleugel in Zwolle.

vleugel zwolle

Eerder verschenen

16 september 2020
Leestijd 2 min

Kerk Schiedam aan eredienst onttrokken

Lees meer