22 Juni 2021

Maria Magdalena in het Catharijneconvent

Ga naar overzicht

Deel op:

an 25 juni tot 9 januari 2022 brengt Museum Catharijneconvent in Utrecht een tentoonstelling over Maria Magdalena, die in de dominicaanse traditie geldt als de eerste prediker. Ga erheen, misschien met iemand die je te lang niet hebt gezien?

‘De vele gezichten van Maria Magdalena’ gaat over de vrouw die in de geschiedenis is gezien als kroongetuige, zondares, feminist. Het Museum Catharijneconvent, dat eindelijk weer open is, maakte een ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur.

Je kunt hier een ticket reserveren. Deze website doet er gratis een tip bij voor leden van de dominicaanse familie: ga erheen met een zuster of broeder die je (te) lang niet hebt gezien! Stuur evt. een selfie van de ontmoeting voor onze instagram of een schriftelijk verslag, als het vuur van de beschouwing gaat branden. E-mail: info@dominicanen.nl

maria magdalena

Afbeeldingen van de site van het Catharijneconvent

Eerder verschenen

13 december 2018
Leestijd 6 min

In de voetsporen van Maria Magdalena (1)

Lees meer