17 Juni 2021

In jouw voetspoor - Roy Clermons

Ga naar overzicht

Deel op:

Mijn reis gaat verder in uw spoor, ik zou niet anders weten hoe.’ Ansichtkaart van lekendominicaan Roy Clermons.  

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Dominicus stierf, op 6 augustus 1221 in Bologna. Leden van de Orde der Predikers sturen hem ansichtkaarten over hun reis in zijn voetspoor. 

collage ansicht voor dominicus roy clermons

Beste broeder Dominicus,

Ik kwam uw orde jaren geleden op het spoor via een goede vriend die mij liet kennis maken met het gedachtegoed van een van uw medebroeders, meister Eckhart. Het raakte me enorm. Zijn spreken over de Godsgeboorte in de ziel daar waar het ego terugtreedt en de ziel leeg wordt, herkende ik in een heel concrete ervaring die bepalend is geweest voor mijn verdere leven.

Ik beschouw mij sindsdien als een Godzoeker. Een zoeker naar wat waar en waarachtig is in het leven, juist op plekken en bij mensen waar dat in eerste instantie niet te vinden lijkt te zijn.

Als geestelijk verzorger in de ouderenzorg en psychiatrie kom ik soms ontluisterende situaties tegen, maar juist daar blijkt God te vinden. In het leven, lijden, sterven en verrijzen van Jezus Christus wordt duidelijk hoe God ons mensen nabij is. Heeft u dat niet voor ogen gehad, toen u uw broeders twee aan twee zond om het evangelie te verkondigen in woord en daad, tot heil van alle zielen?

Ik ben blij dat ik u en uw broeders en zusters van de orde heb leren kennen. Zij en de noodlijdende mensen die ik ontmoet helpen mij om te ontdekken wat het betekent mens te zijn in deze wereld. Deze ervaringen zijn soms zo overweldigend dat ik erover moet schrijven, of preken of het moet laten vereeuwigen in tatoeage op mijn lijf.

Mijn reis gaat verder in uw spoor, ik zou niet anders weten hoe.

Broederlijke groet,

Roy Clermons o.p.

Eerder verschenen

12 april 2021
Leestijd 2 min

Raak de wonden aan

Lees meer