05 Juni 2021

In jouw voetspoor - Marja Kruithof

Ga naar overzicht

Deel op:

Mijn eigen actieradius is beperkt, maar elke stap die ik zet (dat kan ook digitaal!) om contact te maken met mijn medemens telt.’ Ansichtkaart van Marja Kruithof o.p.

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Dominicus stierf, op 6 augustus 1221 in Bologna. Leden van de Orde der Predikers sturen hem ansichtkaarten over hun reis in zijn voetspoor. 

ansicht voor dominicus marja kruithof

Broeder Dominicus,

‘Ga morgenochtend maar door de achterdeur van het klooster’, zei de receptioniste, ‘dat is vlakbij het oratorium’.

Daar zat ik dan in de lauden, recht tegenover een klein beeld van u. Ik kwam om mee te bidden en het voelde als een fijne plek. Ik werd nieuwsgierig.

Veel informatie vond ik in de teksten van broeder Kees Brakkee, die hij door de jaren heen schreef voor het parochieblad. Dankzij de mensen in het Dominicanenklooster Zwolle voelde ik me al snel thuis. Ik vond er een werkplek en mijn spirituele thuis.

Voor mij bent u iemand die luistert, in gesprek gaat, in actie komt en daarmee mensen in beweging zet. Mijn eigen actieradius is beperkt, maar elke stap die ik zet (dat kan ook digitaal!) om contact te maken met mijn medemens telt. Het lid zijn van de dominicaanse gemeenschap en het dagelijks bidden geven mij daarbij kracht.

In mijn eerste jaar bij de lekendominicanen werkte ik mee aan het boek Met het oog op Kees, verhalen van een prediker. Zo kreeg ik contact met veel meer mensen in uw voetspoor en vergrootte ik mijn kennis van het gedachtengoed.

Broeder Kees, overleden in 2019, vond het boek ‘te veel eer’, maar was er toch blij mee. Ik zie hem nog zitten op zijn eigen plek in de huiskamer, een man om niet te vergeten.

Marja Kruithof o.p.

Eerder verschenen

26 juni 2018
Leestijd 2 min

Boek voor en over Kees Brakkee

Lees meer