29 Juni 2021

In jouw voetspoor - Angela Nguyen-Bruens

Ga naar overzicht

Deel op:

Het mooie vind ik, dat waar ik ook broeders en zusters tegenkom, er herkenning is, een saamhorigheidsgevoel.’ Ansichtkaart aan Dominicus van lekendominicaan Angela Nguyen-Bruens o.p.

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Dominicus stierf, op 6 augustus 1221 in Bologna. Leden van de Orde der Predikers sturen hem ansichtkaarten over hun reis in zijn voetspoor. 

collage ansicht voor dominicus angela nguyen-bruens

Beste Dominicus,

In 1217 stuurde jij je broeders twee aan twee de wereld in om het evangelie te bestuderen en te prediken. Ze deden dat te voet en zonder bagage. Ze namen hoogstens een Bijbel mee en een wandelstok. Hoe anders is dat nu. Tegenwoordig gaan we met de fiets, de auto, ja zelfs met het vliegtuig… Sommigen gaan nog wel te voet, als pelgrim.

Ik ben je al op vele plekken in de wereld tegengekomen. In Edmonton en Calgary (Canada), Saigon (Vietnam) en in Erfurt, waar Meister Eckhart provinciaal overste was. Zou je ooit gedacht hebben, dat jouw gedachtengoed al 800 jaar lang door mensen omarmd wordt? Dat er nog steeds overal op de wereld mensen zijn, die door jou geïnspireerd worden?

Mijn eerste ontmoeting met jou was bij de dominicanen in Zwolle, in 1981. Ook ik werd geraakt door jouw spiritualiteit. Ik las boeken, hoorde verhalen en ben nu aan het lezen in de preken van Meister Eckhart.

Al jaren volg ik jouw spoor, sinds een paar jaar als lekendominicaan, als lid van jouw orde. Het mooie vind ik, dat waar ik ook broeders en zusters tegenkom, er herkenning is, een saamhorigheidsgevoel.

Hartelijke groet,

Angela Nguyen-Bruens o.p.

Leden van de dominicaanse familie zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze serie. Neem contact op met de redactie: info@dominicanen.nl

Eerder verschenen

12 september 2019
Leestijd 2 min

Om ‘Chan Ly’ in Vietnam

Lees meer