12 Mei 2021

'Patershuis': flexibele werkplekken in Huissen

Ga naar overzicht

Deel op:

ot voor kort woonden er dominicanen op de tweede verdieping van het klooster van Huissen. Binnenkort wordt de verdieping in gebruik genomen voor gasten en voor zzp-ers en kleine bedrijven, onder de naam 'Patershuis’.

Het Studium wordt nog ingericht als stilteruimte.

Patershuis biedt flexibele werk- en inspiratieplekken voor ‘zaken van zin en ziel’, zoals het centrum het noemt: zzp-ers, kleine ondernemers en andere creatieve personen en groepen die werkzaam zijn binnen de kernwoorden van Dominicanenklooster Huissen: Bezinning, Bezieling en Beweging. Er zijn al enkele gegadigden, waaronder een bedrijf dat scholen in hun levensbeschouwelijke identiteit begeleidt en de redactie van het tijdschrift Volzin. Hoofdredacteur Greco Idema van dat tijdschrift, die betrokken is bij diverse klooster-initiatieven, heeft een regierol.

Deelnemers aan het Patershuis kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het klooster, zoals internet, schoonmaak, een kopieer- en printapparaat, koffie, thee en dagelijks verse soep. Aan het begin van de kloostergang op de tweede verdieping ligt het Studium, ooit gebouwd als kapel van het noviciaat van de dominicanen en lange tijd gespreksruimte en bibliotheek. De sfeervolle kamer wordt ingericht als stilteruimte.

Deelnemers kunnen een abonnement nemen voor een aantal dagen in de week. Ze kunnen vooraf hun werkruimte reserveren. Het is de bedoeling dat er interactie ontstaat tussen de ondernemers. Er zijn aparte ruimtes voor 1 op 1-gesprekken. Het klooster biedt ook groepsruimtes te huur aan en er zijn overnachtingen en/of maaltijden mogelijk.

Het Dominicanenklooster Huissen is op 1 januari overgegaan naar de gelijknamige stichting. De drie dominicanen die in het klooster wonen verzorgen het ochtend- en avondgebed.

Meer weten? Kloosterhuissen.nl

0103

Eerder verschenen

30 december 2020
Leestijd 2 min

Stichting eigenaar van Klooster Huissen

Lees meer